4 stiluri de decor cu piese de mobilier și decorațiuni din fibre naturale

Care este stilul de decor care te reprezintă cel mai bine? Atunci când îți amenajezi sau redecorezi casa, pornește de la ideea că spațiul în care vei locui trebuie să fie în conexiune cu stilul tău de viață, cu personalitatea ta. Transformă-ți casa în locul preferat în care vrei să fii, să te relaxezi, să stai cu familia sau să gătești. Indiferent dacă apelezi la un designer de interior sau te ocupi singur de decorul casei tale, alege piese de mobilier și decorațiuni care te definesc, care spun povestea ta, dar nu neglija funcționalitatea și utilitatea elementelor care te înconjoară.

Lustra din ratan intr-un decor cu inspiratie coastal.
Sursă foto: pinterest.com

Iată câteva repere de design după care te poți ghida:

Stilul urban – un amalgam de stiluri, culori și texturi în care se integrează perfect piese sofisticate, dar care aduc un aer relaxat și confortabil. Un covor rotund împletit manual din zambilă de apă va completa perfect un dining cu scaune diverse modele. Detaliile unui scaun din ratan în care împletiturile creează o adevărată operă de artă se integrează într-un living cu piese de mobilier cât mai simple. Decorațiunile de perete din fibre naturale pot fi o opțiune bună într-o casă în stil urban.

Stilul boho – materiale naturale, culori neutre, un spațiu boho emană relaxare și bună dispoziție alături de familie și prieteni. Alege o canapea din ratan și decoreaz-o cu multe perne cu motive marocane. Pentru un stil boho autentic mixează piese vechi de decor cu elemente noi, în trend. O oglindă de podea cu ramă din ratan decorează cu succes un hol îngust, iar dacă adaugi și un puf cub din iarbă de mare, obții o zonă cu utilitate.

Stilul coastal – o terasă indoor a la Ibiza sau Mykonos, cu mobilier cu forme rotunjite care să creeze un spațiu aerisit, cu vibe de vacanță. Dacă ai un living generos, optează pentru o bancă fluidă din ratan natural pe care să o așezi lângă o canapea bubble. Un element specific stilului coastal este corpul de iluminat împletit din tulpini de ratan. Este foarte versatil și îl poți așeza efectiv în orice cameră a casei tale.

Fibre naturale intr-un decor minimalist.
Sursă foto: pinterest.com

Stilul minimalist – mobilier cât mai puțin și bine definit, mono-cromatic, câteva plante decorative. Un scaun lounge crem, împletit din ratan natural pe un cadru din lemn poate fi o piesă de rezistență într-un dormitor minimalist.

Chiar dacă sezonul rece se apropie cu pași repezi, nu înseamnă că spațiul exterior nu va mai fi folosit. Privește balconul sau terasa ta ca o extensie a spațiului de locuit și alege un stil de amenajare similar cu cel folosit pentru interiorul casei. Pregătește o păturică pufoasă, papuci călduroși și profită de mobilierul tău din ratan de pe terasă chiar și în sezonul rece. Noi garantăm că piesele din ratan vor trece testul timpului.

Decor de terasa cu mobilier din ratan.

Indiferent de stilul de amenajare ales, relaxarea este cheia. Un scaun suspendat, o canapea împletită, un scaun lounge completate de un covor din fibre naturale, plante verzi și câteva lumânări parfumate sunt piese de succes în orice stil de decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *