Descoperă tendințele anului 2024 în amenajarea teraselor

Într-o lume în continuă evoluție, și tendințele în amenajările exterioare se schimbă pentru a crea spații atrăgătoare și funcționale, atât pentru proprietățile private, cât și pentru HoReCa. În 2024, accentul în designul de exterior se pune pe combinarea confortului cu natura și pe adăugarea inovațiilor tehnologice.

amenajarea teraselor Descoperă tendințele anului 2024 în amenajarea teraselor

Eco-Friendly și Sustenabilitate

O tendință dominantă în 2024 este concentrarea pe sustenabilitate și impactul ecologic redus. Vom vedea din ce în ce mai des terase amenajate cu mobilier din materiale naturale, mult lemn, ratan, bambus. Pe lângă durabilitatea mare a materialelor, mobilierul este modern, stylish și foarte confortabil. O canapea din ratan cu perne moi completează perfect decorul unei terase în tendințele acestei veri.

Spații verzi și Grădini urbane

”Întoarcerea la natură” este motto-ul anului 2024, atât prin crearea unor oaze verzi, cât și prin utilizarea mobilierului și, în special, a decorațiunilor din fibre naturale, ratan, bambus, iarbă de mare. Terasele și grădinile se pot transforma cu ușurință în oaze verzi, pline de plante și flori, aducând astfel natura în mijlocul orașului. Decorează terasele cu covoare din iarbă de mare și ghivecele plantelor cu coșuri împletite pentru a obține un spațiu exterior relaxant și inspirat din natură.

Spații multifuncționale

Terasele nu mai sunt doar locuri pentru a sta la soare sau a admira priveliștea. În 2024, ele devin spații multifuncționale. De la zone de relaxare și socializare, până la bucătării în aer liber sau colțuri de lucru și meditație, terasele sunt transformate pentru a satisface nevoile diverse ale utilizatorilor. Astfel, și mobilierul de exterior trebuie să fie versatil și adaptabil la diferite activități. Poți crea un colț de lectură cu un hamac din ratan natural pe care îl accesorizezi cu multe perne decorative și o păturică pentru serile răcoroase.

amenajarea teraselor Descoperă tendințele anului 2024 în amenajarea teraselor

Design minimalist și Modern

Linii curbate, forme simple și culori neutre  – într-un cuvânt, estetică minimalistă. Mobilierul modular și funcțional este preferatul proprietarilor care apreciază simplitatea și eleganța în designul lor.

Zonare și Intimitate

Crearea unor spații separate, confortabile și intime este o prioritate pentru proprietarii de terase. Cu ajutorul mobilierului bine ales, se pot amenaja zone de socializare, zone de lucru sau zone de relaxare. Băncuțele și canapelele sau scaunele suspendate sunt opțiuni foarte bune atunci când se dorește delimitarea spațiului în mai multe zone.

Accente tech și Smart Home

Te miri ce loc ocupă tehnologia în amenajarea teraselor? Ei bine, în 2024, dispozitivele smart home își fac intrarea și în exterior. De la sisteme de sunet și entertainment controlate wireless, până la sisteme de irigare inteligente și camere de supraveghere, terasele pot fi transformate în spații conectate și confortabile.

amenajarea teraselor Descoperă tendințele anului 2024 în amenajarea teraselor

În 2024, amenajarea spațiilor exterioare integrează sustenabilitatea, natura, tehnologia și confortul. Indiferent dacă ești un proprietar de casă pasionat de grădinărit sau un antreprenor urban în căutarea unui spațiu exterior atrăgător pentru clienții tăi, aceste trenduri te inspiră să transformi terasa într-un loc în care îți dorești să petreci cât mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *