Sfaturi pentru un dormitor în stil boho chic

Îți dorești un dormitor cald, relaxant în care să te retragi în fiecare seară și să-ți reîncarci bateriile? Atunci ai nevoie de stilul boho în dormitorul tău. Un stil de decor care poate fi abordat în multe feluri, un mix de piese de mobilier, de accesorii, de texturi, de tonuri, care aduse împreună să vorbească despre tine, despre personalitatea ta, despre călătoriile și experiențele tale.

Poate fi copleșitor să decorezi dormitorul în stil boho, însă am pregătit un ghid care să te ajute să creezi un dormitor boho așa cum îl visezi.

  1. Principalul element din dormitor: PATUL

Alege un pat din materiale naturale, lemn sau ratan. Caută forme cât mai curbate pentru tăbliile de pat din ratan sau un cadru de pat din lemn cu ornamente sculptate.

boho Sfaturi pentru un dormitor în stil boho chic

Iar dacă ai deja un pat care nu se încadrează neapărat în stilul boho, nu te îngrijora, îl poți converti ușor cu câteva trucuri simple. Adaugă lenjerii de pat din materiale naturale, bumbac organic, in, și optează pentru dimensiuni mari ale cearșafului de pilotă astfel încât acesta să coboare peste marginile patului. Aruncă neglijent o păturică fluffy peste așternutul de pat și nu uita să te răsfeți cu cât mai multe perne.

Pentru un extra element boho, așează la capătul patului o băncuță din ratan sau mai multe coșuri de depozitare din fibre naturale, care vor fi și utile, nu doar decorative.

  1. Covoarele sunt un MUST

Pentru acel feeling cosy, suprapune mai multe covoare. Alege covoare din fibre naturale, iarbă de mare, zambilă de apă, iută și combină-le între ele, însă ai grijă ca tonurile de culoare să fie din același registru.

Dacă optezi pentru un singur covor așezat sub pat, trebuie să fie suficient de mare astfel încât să intre cel puțin sub jumătate din pat. Altfel, poți merge pe varianta unor covorașe dreptunghiulare așezate pe lateralele patului.

  1. Adaugă o notă personală prin decorațiunile de perete

O idee nice și în stil boho sunt pălăriile din paie atârnate pe perete sau chiar coșurile împletite din fibre naturale prinse pe perete în care poți pune flori uscate. Orice accesoriu care emană personalitate și experiențe proprii este binevenit într-un dormitor boho: tablouri diverse, fotografii înrămate, obiecte de decor din călătoriile tale, tapiserii lucrate manual.

  1. Nelipsita OGLINDĂ cu ramă din ratan sau lemn
boho Sfaturi pentru un dormitor în stil boho chic
Sursă foto: beachlivinghome.com

Poți opta pentru o oglindă de perete, fie deasupra măsuței de machiaj, fie pe peretele pe care ai pus și alte decorațiuni, însă alege o oglindă ornament, cu ramă cât mai interesantă. Sau dacă alegi varianta unei oglinzi de podea, atunci asigură-te că este suficient de mare și așeaz-o astfel încât să ofere utilitate.

  1. Nu uita de LUMINĂ

Iluminatul natural este foarte important pentru a crea acel sentiment cald, curat, all natural and white care se regăsește în stilul boho. Dacă ai pus deja câteva accente de culoare în dormitor, alege perdele și draperii cât mai neutre, din materiale naturale, lejere.

Însă nu neglija iluminatul artficial, care trebuie să contribuie la starea de relaxare și bună dispoziție pe care o aștepți de la un dormitor boho. Pentru un efect vizual wow, dar și o iluminare discretă, optează pentru un abajur împletit din ratan sau bambus și bec cu lumină caldă. Iar dacă lumina dată de candelabru nu este suficientă, te poți juca cu veioze diferite la capul patului sau chiar prinse în perete sau cu ghirlande luminoase atârnate creativ.

boho Sfaturi pentru un dormitor în stil boho chic
Sursă foto: momooze.com
  1. Și nu în ultimul rând: PLANTE VERZI

Decorează întreaga cameră cu cât mai multe plante, în coșuri de depozitare din fibre naturale, pe podea, pe rafturi, pe noptiere sau atârnate, dacă îți permite spațiul. Un dormitor boho nu este complet fără nota naturală dată de plante.

Într-un cuvânt, stilul boho este despre atitudine! Pune-ți amprenta personală pe amenajarea dormitorului în stil boho și nu ai cum să greșești, iar rezultatul final va fi mai mult despre tine, decât despre un decor by the book.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *