Tot ce trebuie să știi despre întreținerea mobilierului din ratan

Dacă nu ai optat încă pentru mobilier din ratan natural pentru terasa ta, îți dăm câteva motive să te convingem: ratanul natural va fi mereu în trend, piesele din ratan se potrivesc perfect în orice stil de amenajare, mobila din ratan natural este confortabilă, rezistentă, ușoară și eco-friendly.

ratan natural Tot ce trebuie să știi despre întreținerea mobilierului din ratan
Sursă foto: homestolove.com.au

Indiferent dacă alegi o canapea din ratan care va rămâne mereu afară sau scaune lounge pe care le poți muta cu ușurință din interior pe terasă, mobilierul din ratan natural are nevoie de îngrijire regulată pentru a-și păstra farmecul până la adânci bătrâneți. Iată câteva sfaturi utile despre cum trebuie întreținute piesele împletite din fibre naturale.

1. Curățare regulată

Piesele de mobilier din ratan natural sunt împletite manual din fibre vegetale, de grosimi și dimensiuni diferite. De aceea, există mici colțuri sau crăpături în care se poate depune praf. Folosește o cârpă moale, o perie sau un aspirator cu perie pentru tapițerie și șterge praful de pe toată suprafața mobilierului, insistând în zonele cu împletituri.

2. Spălare ocazională

Pentru o curățare completă, spală ori de câte ori este nevoie mobilierul de terasă din fibre naturale. Amestecă apă călduță cu puțin detergent de vase până face spumă, apoi cu o cârpă moale înmuiată în spumă șterge piesele de mobilier. Clătește cu apă curată, fără a umezi ratanul în exces. Foarte important, lasă mobilierul din ratan natural să se usuce bine înainte de a te bucura din nou de el. 

3. Înlăturarea petelor

Pentru petele de alimente, folosește o periuță cu peri mici pentru a înlătura resturile uscate, apoi șterge cu o cârpă umedă și o picătură de detergent de vase. Continuă cu o cârpă umezită cu apă proaspătă și lasă zona să se usuce la aer.

Sfaturi pentru o îngrijire corectă a mobilierului de terasă din ratan natural:

ratan natural Tot ce trebuie să știi despre întreținerea mobilierului din ratan
Sursă foto: mayalamode.com
  • Șterge cu o cârpă moale, de preferat din microfibră, pentru a nu afecta stratul de lac.
  • Folosește puterea minimă de aspirare a aspiratorului, dacă alegi să aspiri suprafața mobilierului.
  • Petele dificile poate fi îndepărtate cu o soluție de apă cu oțet (3/1 ratio). Clătește foarte bine cu apă caldă.
  • Pune protecții de cauciuc sau felt sub picioarele mobilierului din ratan natural pentru a preveni crăparea lui.
  • Nu folosi perii abrazive sau dure pentru a nu strica suprafața naturală a fibrei.
  • Nu bagă întreaga piesă de mobilier în apă.
  • Mobilierul din ratan natural este potrivit pentru exterior, cu toate acestea ferește-l de soare puternic. Schimbă poziția mobilierului din când în când pentru a preveni decolorarea fibrei pe anumite zone.

Acum că știi cum să ai grijă de piesele de mobilier din ratan natural, te așteptăm în shop să îți alegi produsele preferate pentru o terasă fa-bu-loa-să!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *