Trenduri hot în care regăsim mobilier și deco din fibre naturale

După 2 ani în care ne-am decorat și redecorat casa în așa fel încât statul acasă să fie cât mai plăcut și spațiul de locuit să devină 100% funcțional, putem spune, fără ezitare, că designul interior a devenit o preocupare on-going a multora dintre noi. 

În 2022, trendurile în materie de design interior sunt diverse, însă toate reflectă aceleași principii: confortul de acasă și sentimentul plăcut de a locui într-o casă adaptată propriilor nevoi. 

Multifuncționalitate – spații care pot fi ușor transformate și obiecte versatile cu diverse întrebuințări. Produsul nostru vedetă: puful cub din iarbă de mare. Folosește-l ca taburet la masa de machiaj, ca măsuță pentru laptop la biroul tău de acasă sau ca suport pentru picioare în fața canapelei pentru serile de binging.

fibre naturale Trenduri hot în care regăsim mobilier și deco din fibre naturale

Sustenabilitate – trendul cu care ne-am obișnuit deja de mulți ani și la care nu vrem, dar nici nu trebuie să renunțăm. Acordă o atenție suplimentară materialelor din care sunt confecționate lucrurile pe care le cumperi și, pe cât posibil, înlocuiește materialele care nu sunt prietenoase cu mediul cu unele naturale, obținute din surse regenerabile. Lista noastră este fooooarte lungă: mobilier din ratan, de la scaune, mese, canapele, comode, băncuțe până la tăblii de pat, decorațiuni din bambus, iarbă de mare, zambilă de apă, de la covoare, corpuri de iluminat, oglinzi până la coșuri de depozitare. 

Materiale naturale – folosește cât mai multe materiale din fibre naturale pentru a aduce natura în casa ta. Poți așeza un covor din zambilă de apă sub masa de dining, poți decora ghivecele plantelor cu coșuri din iarbă de mare sau poți înlocui corpurile de iluminat cu unele împletite manual din tulpini de ratan sau bambus. Toate aceste elemente vor crea acel neutral look în locuința ta.

fibre naturale Trenduri hot în care regăsim mobilier și deco din fibre naturale

Tonuri earthy – dacă îți dorești o casă caldă, primitoare care să emane calm și liniște, atunci pune accent pe tonuri de maro, crem, beige, ivory, terracotta. Mobilierul și decorațiunile din fibre naturale vor crea mixul perfect de tonuri și umbre astfel încât casa ta să devină un tribut adus naturii.

Design biophilic – sau dorința noastră de conexiune cu natura în toate modurile posibile, de la arhitectura clădirilor până la designul spațiului interior. Poți crea această apropiere cu natura în diverse feluri: multe plante verzi, o oază de verdeață la tine acasă, un spațiu exterior în interior, o terasă semi-acoperită, o mini seră sau oranjerie, dar și materiale și texturi naturale, organice. 

fibre naturale Trenduri hot în care regăsim mobilier și deco din fibre naturale

Un an în care trendurile în materie de design interior vorbesc mult despre natură, sustenabilitate și amenajarea spațiului interior cât mai confortabil și liniștitor. Tu ți-ai decora casa în tendințele anului 2022?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *